Otvorena je kompanija Sinpeks B

Ove godine, po 19. put, od 7. do 9. oktobra, u Bijeljini, Republika Srpska, održan je međunarodni sajam poljoprivrede, lova i ribolova "Interagro". Na ovogodišnjoj manifestaciji koja je održana pod strogim protokolima, kako u otvorenom tako i u zatvorenom dijelu, predstavljeno je na desetine izlagača, među kojima je po prvi put ove godine predstavljena kompanija SINPEKS B.
SINPEKS B je predstavništvo renomirane makedonske trgovačke kompanije SINPEKS za području Bosne i Hercegovine. SINPEKS je lider u prodaji traktora, poljoprivrednih, vrtnih i građevinskih mašina u Makedoniji. Na tržištu postoji više od 30 godina i predstavlja više od 30 brendova u matičnu zemlju. Tokom svog postojanja, kompanija bilježi stalni rast i razvoj. Danas ima nekoliko vlastitih maloprodajnih objekata na teritoriji Republike Makedonije, ali većina prodaje se vrši preko petnaest zastupnika poljoprivrednih proizvoda i pedeset zastupnika (dilera) malim mašinama, rasprostranjenih po cijeloj zemlji. SINPEKS u Makedoniji ima nekoliko velikih skladišta, vlastiti servis opremljen prema najnovijim tehnološkim standardima, vlastiti transport i špediciju, kao i carinsko skladište, namijenjeno za izvozne robe. Kompanija zapošljava više od osamdeset ljudi iz različitih profila, au svom registru ima više od 15.000 satlni kupaca.
U svom portfoliju kompanija nalazi saradnju sa najvećim makedonskim, privatnim i javnim kompanijama.
Građani BiH od sada će putem kompanije SINPEKS B imati priliku nabaviti kvalitetnu, provjerenu i dugotrajnu mehanizaciju i opremu, od renomiranih marki po najpovoljnijim cijenama. Sjedište kompanije je u Bijeljini, a sve informacije mogu se pronaći na web stranici kompanije www.sinpeks.ba.