Politika isporuke proizvoda

Dostava naručenih proizvoda vrši se na adresu koju je kupac naveo prilikom registracije ili na adresu koja je navedena prilikom slanja narudžbe. Ako tijekom isporuke proizvoda dostavna služba ne pronađe kupca na navedenoj adresi, SINPEKS B doo Bijeljina će pokušati uspostaviti kontakt s kupcem koristeći podatke koje je ostavio prilikom naručivanja. Svi proizvodi se isporučuju u određenom roku i uslovima koje kupac odabere prilikom naručivanja. Proizvodi se isporučuju s garancijom (ako proizvod ima garanciju), otpremnicom i računom za izvršeno plaćanje.

Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan provjeriti točan broj isporučenih proizvoda kao i provjeriti moguća oštećenja tijekom transporta (kvantitativni i kvalitativni prijem). Ako postoji odstupanje od isporučenog od naručenog, odnosno postoji potreba za reklamacijom, kupac bi to trebao odmah prijaviti prodavcu. Proizvodi se zamjenjuju pod uslovima propisanim Zakonom o zaštiti potrošača.

Obrada narudžbi i priprema proizvoda za isporuku vrši se u radnom vremenu SINPEKS B doo Bijeljina (pon-čet od 08: 30-16: 30; pet od 08: 30-15: 30;) sem junu, julu i avgustu isporučujemo i subotom od 09-14h. Sve isporuke vrše se samo u gradovima i naseljima u Bosni i Hercegovini.

Narudžbe sa adresom dostave u Bijeljinu, stižu sljedećeg radnog dana ili u roku od 24-36 sati.

Ako je adresa za isporuku drugi grad / naselje, izvan Bijeljinu, rok isporuke je 48-60 sati, odnosno drugi radni dan nakon primitka uplate / naloga.

Troškovi dostave proizvoda su na teret kupca i ovise o veličini i težini proizvoda, a također i od odabrane kompanije za dostavu i plaćaju se prilikom isporuke proizvoda. Za pojedinačne narudžbe s iznosom većim od 200 KM dostava je besplatna, osim za robu za koju je naznačeno da dostavu snosi kupac.

V A Ž N O:

Proizvodi koji se naručuju putem www.sinpeks.ba isporučuju se samo na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Ova politika isporuke proizvoda stupa na snagu 1. oktobra 2021. Promjene ove politike bit će javno objavljene na web stranici i www.sinpeks.ba najmanje 7 dana prije nego što stupe na snagu.